Stralucirea eterna a unei minti neprihanite

Chiar daca iti doresti uneori, nu-ti poti ascunde amintirile pentru ca ele te vor ajunge din urma, dar si pentru ca iti sunt necesare. Gandeste-te! Ce ar insemna viata fara amintiri? Daca ti s-ar sterge din memorie tot ce ai trait ieri? Pot parea lucruri nesemnificative, dar daca ti s-ar sterge zilnic totul din memorie? Pur si simplu. Te duci la culcare si a doua zi nu-ti amintesti nimic din ce s-a intamplat ieri. Cum ar fi oare?

Filmul este centrat pe acest subiect – amintirile. Placute sau nu, frumoase sau dimpotriva, fie ca ne place sau nu, ele sunt parti ale intregului puzzle numit VIATA. Sunt parte din noi. De aceea trebuie acceptate asa cum sunt. Atata timp cat nu vom reusi acest lucru vom ramane aceiasi: nemultumiti generic de “alegerile facute” sau de “viata”.

Joel (Jim Carrey) petrece alaturi de Clementine (Kate Winslet) o perioada frumoasa, simtindu-se pentru prima data in viata fericit. Cu timpul insa, defectele sunt cele care ii fac pe cei doi sa se “impiedice” unul de altul, sa se indeparteze pana la despartire. As mai adauga si incapacitatea lor de a se accepta asa cum sunt, de a renunta sa isi doreasca sa schimbe ceva la partener. Cei doi se despart si pentru a le fi mai usor sa treaca peste aceasta etapa decid, fiecare in parte, sa recurga la “stergerea memoriei”, a amintirilor legat de persoana candva iubita. Insa, in timpul procedeului, el realizeaza ca nu vrea s-o uite definitiv. Asa ca, odata cu ultima amintire stearsa, in memorie nu-i ramane decat un loc drag lor: Worwick. A doua zi, desi nu-si aminteste nimic de ea, ia primul autobuz spre acel loc intiparit in memorie. Cei doi se reintalnesc, fac din nou cunostinta si…  restul merita vazut!

Cateva randuri nu spun totul, ci largesc curiozitatea. Ramane sa-mi spuneti cat de bun a fost.

Advertisements

One thought on “Stralucirea eterna a unei minti neprihanite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s