Inainte cu PPC-ul!!! (Poate Pica Ceva)

Suntem in plina campanie electorala. Toti candidatii cauta modalitati originale pentru a-si promova imaginea (cu toate ca toate-s stereotipiste). Anul acesta ideea a fost una comuna – toate sloganurile contin cuvantul ‘Romania’ impreuna cu un indemn la actiune.

Sa luam primul exemplu: “Basescu pentru Romania“.

Al doilea exemplu: “Crin Antonescu – Romania bunului-simt”.

Si al treilea exemplu: Sorin Oprescu – “Hai Romania!”.

Acum sa le analizam. Incepem cu deosebirile.

Sloganul din primul exemplu contine  numele candidatului urmat de sintagma “pentru Romania” care vrea sa spuna ca tot ce (va) face va fi pentru Romania (mai ales ce nu face). Aceasta alaturare de cuvinte nu indeamna deloc la actiune si nici nu produce vreo reactie din partea potentialului alegator. Mie imi spune ca daca romanii il vor pe Basescu, n-au decat sa se aleaga cu Basescu!

Cel de-al doilea pune putin punctul pe i. Asta pentru ca bunul-simt este o problema actuala. Insa asta ma face sa inteleg ca este o campanie exclusiv pentru bunul-simt. Adica ce, daca intalnim un nesimtim sa-l executam, sau ce :)? Ca vine Crin Antonescu pe un cal alb si se dueleaza cu toti cei care au facut promisiuni si nu s-au tinut de ele dupa ce au fost alesi! Hai sa fim seriosi. Si daca ar fi ca Romania sa fie una a bunului-simt asta nu se poate intampla peste noapte, ci putin cate putin, cu participarea a cel putin 40% din populatie. Asta pentru inceput.

Al treilea exemplu, “Hai Romania!”, este primul din seria de 3 care indeamna mai mult la actiune. Dar parca am merge la meci, nu la alegeri. Eu inteleg ca alegerile sunt mai mult un meci intre candidati, plin de insulte, care parca nu se mai termina, in care e doar  unul care castiga, toti ceilalti pierzand, dar nici asa. Parca spune: ‘Duceti-va mai bine la meci, ca sunteti mai castigati!’

Iar acum, sa vedem ce au in comun cele 3.

Parca toate sunt inspirate din lumea fotbalului. Ca doar trebuie si politica sa aiba ceva in comun cu sportul – amandoua sunt la pamant si abia mai respira. Trebuie resuscitate, dar de catre cine? Plus ca numele tarii in care traim se repeta plictisitor de mult – ROMANIA. Stim si noi pe ce lume traim nu? Bine, nu chiar toti 😉 Si nu in ultimul rand, nici unul nu contine verb. Si mai si vor sa indemne la actiune, sa mai si vina oamenii sa-i voteze. De unde, frate, daca nu e? Daca nu e de unde, las-o, ma, ca merge si-asa…

Advertisements

3 thoughts on “Inainte cu PPC-ul!!! (Poate Pica Ceva)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s