Ecouri

O slujba, un apartament, o familie; acestea sunt lucruri pe care fiecare din noi si le doreste. Daca se poate, slujba sa fie full-time, iar apartamentul cumparat. In Romania, tara tuturor imposibilitatilor, deja cerem prea mult. EI nu pot oferi decat iluzia unui camin: o “tentativa” de salariu, un apartament, sau mai rau, o garsoniera cu chirie, si vorbe-n vant. Nu sunt decat niste vanzatori de iluzii si o stiu prea bine, s-au obisnuit cu statutul de atata timp de cand practica meseria de “politicieni”.

Ne amagesc cu zicala “Nu sunt bani” in timp ce ei au salarii si pensii de zeci de milioane lunar, bani pe care noi i-am strange in jumatate de an sau chiar mai mult. Ne spun ca se fac eforturi pentru “peticirea” autostrazilor, pentru a se oferi medicamente compensate si invatamant de calitate, cand, de fapt, nimeni nu face nimic.

Cerem prea mult daca vrem orase curate si autostrazi fara gropi?

Cerem prea mult daca vrem profesori stapani pe materie si cu har de a preda? Mai mult decat atat, profesori care sa-si lase problemele acasa atunci cand incepe cursul?

Cerem prea mult daca ne dorim ca, odata ajunsi in spital, sa ni se faca analize si operatii gratuit? Doar platim pentru asta! Chiar trebuie ca sanatatea noastra sa aiba pret?

Da, dragii mei, cerem prea mult de la Romanica noastra. Nu avem cu ce s-o comparam. In zadar ne gandim la diferite modele europene, caci tara noastra nu va arata niciodata asa. Asta pentru ca oamenii din interiorul granitelor tarii, in loc sa taca si sa faca, nu stiu decat sa critice si sa nu faca nimic.

In loc de concluzie, va voi oferi un adevar la care vreau sa va ganditi: politicienii se comporta si ne trateaza astfel dintr-un singur motiv – NOI LE PERMITEM! Trist, dar adevarat 😦 tacerea noastra e un raspuns al naiba de graitor pentru ei, permitandu-le sa stea comod in fotolii, fara grija noastra pe cap.

Intrebarea e: CE AVEM DE GAND SA FACEM?

Advertisements

One thought on “Ecouri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s