ABC-ul parcarii

Pentru mai toti locuitorii tinutului romanesc A, B, C reprezinta unele dintre primele litere ale alfabetului. Pentru slatineni, insa, ele reprezinta cosmarul vignetelor de parcare.

Incepand cu data de 15 septembrie (2010), locuitorii Slatinei au fost obligati sa plateasca taxa de parcare corespunzatoare zonei de care apartin. Astfel, cei care locuiesc in zona centrala a orasului si in perimetrul acesteia sunt arondati categoriei A, cei care locuiesc in cartierele periferice intra in categoria B, iar zonele din spatele blocurilor intra in categoria C. Tarifele sunt diverse: incepand cu 7 lei si sfarsind cu 150 lei (in functie de zona si perioada de timp).

Practic, nici o bucata de asfalt n-a ramas neimpozitata. Ca sa nu se mai spuna ca politia da amenzi pe nedrept, da? Acum sunt indreptatiti de lege: neplata vignetelor atrage o sanctiune de 100 lei pentru blocarea rotilor, si 200 lei pentru ridicarea automobilului (in cazul in care amenda / amenzile raman neplatite).

Si atunci, intrebarea fireasca ce apare in mintea oricarui om lucid este: “Pentru ce se mai plateste impozit?”, o intrebare care fie va ramane fara raspuns multa vreme, fie raspunsul acesteia va reusi sa smulga cateva zambete platitoriloe de taxe. Pana atunci, insa, asteptam in continuare surprizele pregatite de taramul vrajit in care traim, Romania.

A voastra,

Laura Sararu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s